shop

Marketing contextual per a hipersegmentar audiències

Conèixer el teu client és la clau pel bon marketing, com també ho és per l’estratègia retail del teu punt de venda. És aquí on apareix el marketing contextual, una tècnica que té en compte la recopilació de dades del consumidor a temps real, considerant-ne el context precís i l’emoció que l’impulsa a la compra, per oferir al client adequat allò que necessita, a la seva mida.

El màrqueting contextual és una gran oportunitat pel retail, ja que té com a principal objectiu donar al consumidor allò que vol, abans que ell mateix n’hagi detectat la necessitat. Permet fer un treball de màrqueting predictiu gràcies al big data, que ofereix la possibilitat de segmentar les audiències de manera molt acotada.

 

Hipersegmentació per a usuaris hiperconnectats

El consumidor és canviant, com també ho és el seu entorn, de manera que cal analitzar-lo constantment per identificar els seus hàbits i necessitats. Dins l’era de la connectivitat, els consumidors tenen la possibilitat d’interactuar amb les marques de moltes maneres, i és una gran oportunitat per a les empreses aprofitar tota la informació que aporta el big data per a crear campanyes de marketing molt segmentades.

Perfilar al màxim les característiques del consumidor ens permetrà millorar els vincles emocionals amb ell, i aconseguir:

  • Augmentar les vendes
  • Impulsar la competitivitat
  • Predir el comportament del client
  • Millorar la fidelització

 

De lhíper segmentació de la botiga online a la botiga física

A les botigues online segmentar els compradors a temps real és senzill, amb ofertes rellevants segons freqüències de compra, localització, etc. però és important que també traspassem aquesta híper segmentació a la botiga física. Al punt de venda, podem segmentar amb criteris d’hàbits de consum, a través de tecnologies com la geolocalització, cerques d’informació, etc.

En retail, la divisió entre botiga online i física és inexistent; o ho hauria de ser. En un món omnichannel, no podem diferenciar on acabarà el procés de compra, sinó que hem d’entendre tots els canals com un tot.

El client comprarà quan tingui clara la seva decisió, considerant la personalització i la qualitat de la seva experiència de compra.

 

► Contacta amb Evvo si has pensat en impulsar el retail del punt de venda a través del màrqueting contextual, i oferir el missatge que el teu client vol escoltar, al moment adequat i al lloc precís.