shop

Retail marketing sostenible, customer centric i noves tecnologies a l’EuroShop 2023

Evvo Retail hem participat en una de les fires més prestigioses del sector retail, l’EuroShop 2023. Estar al costat de les últimes tendències en retail marketing ens permet seguir oferint solucions de futur, i a l’avantguarda de les noves estratègies al punt de venda.

Visió customer centric, sostenibilitat i experiències phygital, tendències clau del marketing retail.

Les tendències exposades a l’EuroShop 2023 van estar enfocades al benestar, tant de les persones com del planeta. Per tal de fer front a aquest plantejament, es proposen noves tecnologies que col·loquen a l’usuari i a l’entorn al centre de l’estratègia.

Aquesta consciència més enllà de la pròpia marca, condueix a les empreses a un procés metamòrfic que consisteix en reinventar el model de negoci, per tal de poder sobreviure en una societat on el marketing tradicional ja no hi té cabuda.

Sostenibilitat, espais orgànics i estalvi energètic

En aquest nou paradigma hi són molt presents els aspectes relacionats amb l’ecologia, la innovació i la sostenibilitat, juntament amb la personalització de l’experiència de compra, que aporta humanitat en un sector industrial de recurrència diària.

El nou retail exigeix organitzacions orgàniques, que interactuïn amb el medi ambient, i obertes al canvi i a la innovació. És per això que, en l’àmbit de l’interiorisme, torna l’ús de les fustes i materials càlids, que aporten sensacions agradables a l’espai i apropen aquest al mateix usuari. Els espais comercials han deixat de ser espais impersonals, per convertir-se en entorns amigables i familiars.

Els materials reciclats o de procedència vegetal com conglomerats de marro de cafè, espígol o algues premsades, apareixen per ser aplicats en revestiments o com a solucions constructives, fent èmfasi en el respecte pel medi ambient i, en definitiva, a la supervivència de les marques. Alhora, les estructures metàl·liques lleugeres, com les malles, conviuen amb materials nobles que ens apropen a la calidesa que l’usuari busca al mateix temps que genera un impacte visual important.

La sostenibilitat i l’estalvi energètic són dues tendències claus vingudes de fa temps per quedar-se, i que, de manera conscient o inconscient, interfereixen en els valors ètics i de moral del propi consumidor, fent-lo partícip de crear un món millor.

Noves tecnologies per a experiències phygital i customer centric

Amb el mateix propòsit d’aconseguir espais agradables, generar experiències customer centric es converteix en un imprescindible. En aquest aspecte, la tecnologia juga un paper fonamental i és clau en els pròxims anys dins els entorns comercials. Un dels aspectes per abordar a través de la tecnologia és la optimització dels punts de venda, tant del temps durant el procés de compra, com dels recursos a través d’un estricte control d’estocatge. La nova tecnologia ja no és una eina freda i distant, sinó que la nova tecnologia requereix un punt humà i càlid que contribueixi a la personalització i a atendre l’usuari millor del que espera. La tecnologia s’ha convertit en un suport que ens apropa a l’usuari i al seu estil de vida, i integrar-la amb una estratègia d’interiorisme basada en materials càlids, i un acurat treball del color, permetrà fer-la part de la marca. Alguns exemples de noves tecnologies al punt de venda són les caixes self-check out, els smart trolley, les smart basket, els sensors per estudiar el customer journey, els sensors per controlar el control d’stock, etc.
*Imatge de la revista oficial d’Euroshop 2023, amb la fotografia a portada del supermercat Sunka dissenyat per l’equip d’Evvo Retail