shop

Com pot beneficiar el Geomarketing a la teva estratègia de màrqueting retail

L’evolució i la transformació del màrqueting retail ens condueix a opcions creatives que exigeixen estar a l’avantguarda de les últimes tendències, i així aprofitar els nous avenços tecnològics per a replantejar l’estratègia retail i crear punts de venda únics.

Una de les accions fruit de la transformació digital és la localització intel·ligent a través de la geolocalització, que ens serveix per adaptar l’estratègia retail a les necessitats, desitjos i expectatives del client. I és que, com pots deixar escapar el volum de dades que l’usuari et dona cada cop que visita el teu punt de venda?

El geomarketing és l’aliat del sector del retail, per augmentar rendibilitat, eficiència comercial i servei al client.

Amb el geomarketing obtenim informació dels punts més visitats pels clients, la freqüència de compra i els horaris, la ubicació de la competència i la del públic objectiu, … I ens permet traçar o reconduir l’estratègia de màrqueting del nostre negoci, potenciant l’estratègia de vendes i de fidelització. Tot el volum de dades que obtenim ens permet:

  • Identificar els punts tàctics per a localitzacions estratègiques
  • Analitzar el mercat i el de la competència
  • Obtenir informació sobre els hàbits de compra del nostre públic objectiu

 

Localització intel·ligent com a estratègia de vendes

A través de la informació dels hàbits de compra dels consumidors, sobre els productes o serveis que li interessen o la seva freqüència de compra, podem optimitzar la rendibilitat del nostre punt de venda i enriquir lexperiència de compra del client.

La fusió entre posicionament i marketing permet crear estratègies en funció de la localització del punt de venda, els clients, la competència, detectar les àrees de major demanda per a diferents tipus de productes i serveis… i així oferir el que el client necessita, conduir-lo al nostre negoci per fidelitzar-lo, i atraure clients potencials.

 

Geomarketing per a fidelitzar

Podem treballar el camp de la fidelització a partir de la personalització dels serveis, l’oferta de productes, la distribució al punt de venda, així com oferint cupons de descompte o ofertes especials, sota temàtiques o motius personalitzats.

La clau és saber localitzar el comprador en tot moment, i conèixer la seva customer journey, per crear estratègies eficaces que alhora serveixin per premiar la confiança dels clients, amb recompenses pel seu compromís al punt de venda.

 

Augmenta l’eficiència de les accions promocionals de marketing, millora la teva estratègia comercial i expandeix la teva marca. Comença ja a utilitzar el geomarketing a l’estratègia retail del teu punt de venda.

 

Imatge: © Nesa by Makers