shop

“Back to basics” clau per aconseguir l’èxit del punt de venda

“Back to basics” clau per aconseguir l’èxit del punt de venda

Que el 84% dels compradors obtinguin més de la meitat de les seves compres en punts de venda físics és una molt bona notícia pel retail, que es contraposa quan seguit llegim que el 70% dels compradors han registrat una mala experiència durant els últims 6 mesos, segons un estudi de ServiceChannel.

L’agència fa un estudi sobre els motius principals pels quals els compradors no tornen al punt de venda, a través del qual detecta que el problema principal és que molts retailers han abandonat qüestions bàsiques que importen als consumidors: calen estratègies de marketing retail intel·ligents, que tinguin el punt de venda com a element clau.

El retail intel·ligent és aquell que considera l’experiència de compra al punt de venda, de les qüestions més bàsiques fins a les més innovadores.

El 18% dels consumidors pensen que les marques ofereixen una bona experiència de compra, una dada molt alarmant considerant que molts afirmen haver viscut situacions desagradables al punt de venda com prestatges desordenats, lavabos bruts, il·luminació gastada o absent, etc.
Quan els retailers ofereixen bones experiències de compra al punt de venda, els compradors estan més estona comprant, compren més, repeteixen la seva experiència i tenen més ben considerada la seva marca. Els retailers intel·ligents veuen el punt de venda com una estratègia de venda, on investigar i potenciar.

L’experiència més important pel client al punt de venda és comprar.

El que fa que un comprador torni a la botiga és la seva experiència comprant. El client vol tocar, provar i endur-se les compres immediatament a casa, i aquest és un punt important a considerar davant l’auge de l’ecommerce. Si el punt de venda no satisfà els principals desitjos del comprador, cap altre entreteniment o eina de marketing el fidelitzarà.

La clau està en no fer accions estèrils, sinó determinar una estratègia amb lògica, i fer-ho bé. Tenir en compte les necessitats dels clients i alhora incloure un component innovador per a diferenciar-nos és essencial per fer únic el nostre punt de venda.

Consells per una estratègia retail intel·ligent al punt de venda

1. Inverteix bé en el punt de venda

La majoria de la població, fins i tot les generacions entrants Millennial i Z, encara compren majoritàriament en botigues físiques. Això resulta una gran oportunitat pel punt de venda, i un error no invertir-hi per tal d’aconseguir i mantenir els compradors a la botiga.

2. Treballa primer els aspectes bàsics.

Controla primer els aspectes bàsics del punt de venda, com l’ordre, el disseny i la neteja, abans d’invertir en altres qüestions, com la tecnologia. El client espera trobar-se la botiga neta, ordenada, ben proveïda i ben dissenyada, i no trobar-se-la així és un despropòsit en la seva experiència de compra.

3. L’objectiu del client és comprar

Cal tenir en compte que quan el client entra al punt de venda, vol comprar. Busca mirar, tocar i provar per sortir amb la compra; per tant cal assegurar-nos que ho podrà fer, i de forma agradable. Cal treballar l’experiència de compra del client per fer-la única.

4. Les males experiències repercuteixen en els beneficis

Les botigues són la primera línia d’una marca i per tant cal tenir en compte com els consumidors les perceben. Una única mala experiència pot conduir el client a la competència.

A Evvo Retail treballem plegats per replantejar la teva estratègia retail.