shop

Personalització de l’experiència de compra a través de l’omnicanalitat

Posar樂威壯
en valor l’experiència del client per davant del producte s’ha convertit en la gran tendència del marketing retail al llarg d’aquests anys. El client és cada cop més expert i vol sentir-se el centre de l’empresa on diposita la seva confiança, de manera que millorar l’experiència de client s’ha convertit en l’element diferenciador.

La personalització és clau per a fidelitzar el consumidor, i extreure’n tot el potencial és el gran repte del marketing retail.

Per aconseguir-ho, l’omnicanalitat pren força dins les estratègies per assolir una major satisfacció del client. Les estratègies omnicanal tenen com a objectiu cobrir totes les possibles vies de comunicació i interacció amb el client, establint una estratègia 360º que li permeti una relació més fluida y constant.

Per exemple, en el sector de les botigues online, el 80% dels usuaris joves realitzen compres via mòbil i el 30% dels usuaris ecommerce finalitzen les seves compres gràcies a les xarxes socials; per tant, cal que les marques s’adaptin als diferents canals dels públics objectiu, per a permetre’ls viure l’experiència de compra que prefereixin.

L’usuari és multicanal i té unes preferències concretes, de manera que el client ha de notar que les seves prioritats, necessitats i inquietuds són considerades per l’empresa.

 

Idees per a personalitzar l’experiència de compra de l’usuari en un entorn omnicanal威而鋼
ong>

  • Control de dades

Recopilar dades de qualitat ajudarà a treballar la personalització, doncs permetrà conèixer el client. Com més coneguem l’usuari, més segmentació i per tant impacte es podrà generar.

  • Anàlisi de dades

Recopilar les dades però no considerar-les ni mesurar-les no ens aportarà res. Cal analitzar la informació i determinar les estratègies a seguir en funció dels resultats.

Conèixer l’hàbit de compra del client permetrà establir estratègies més personalitzades i úniques.

  • Anàlisi del consumidor

Conèixer el client és imprescindible per poder establir estratègies personalitzades que millorin la seva experiència de compra.

L’automatització a través de la intel·ligència artificial és una eina molt interessant per descobrir el consumidor.

  • Transparència

L’usuari vol que el tractin com a persona única, no com a un número de client; com també espera que l’atenció que rebi de la marca sigui real, propera i de confiança.

La interacció amb el client de manera humana i personalitzada és essencial per aconseguir la fidelització.

  • Coherència

Cal determinar una estratègia que consideri l’omnicanalitat de la marca, donant una coherència a tots els canals, unificant missatges i adaptant-los a cada canal.

 

Impulsa l’estratègia de personalització del punt de venda. Contacta amb Evvo Retail.