shop

visión artificial marketing retail

Visió artificial per al futur (i el present) del màrqueting retail

La intel·ligència artificial serà la tecnologia més adoptada en el món del màrqueting en els pròxims anys. Sense tot just adonar-nos, la IA ha passat a formar part de les nostres vides, i ens ha convertit en éssers més exigents, a l’espera de serveis i productes personalitzats i instantanis.

La velocitat de les dades és impossible de processar per un humà, i en el seu lloc els sistemes d’intel·ligència artificial compten amb una capacitat infinita de processar-los, i dur a terme accions de màrqueting amb ells.

Sabies que el 90% de les dades del món s’han generat en els últims 2 anys?

Moltes empreses recopilen grans quantitats de dades dels seus clients, però alhora bona part d’aquestes no són rellevants. La qualitat de les dades és crucial, i és essencial recol·lectar-les sobre la base d’una estratègia de màrqueting que els doni utilitat i aconsegueixi aportar valor al client.

A l’era de la revolució digital, la intel·ligència artificial es converteix en el motor de la innovació i la transformació digital de les empreses.

Les marques han de ser més que mai proactives, i la intel·ligència artificial apareix com la solució en un moment en què les empreses han d’avançar-se als moviments del consumidor i fer realitat el seu pas a la transformació digital. Només aquelles empreses que aconsegueixin anticipar-se i sorprendre l’usuari, seran aquelles que aconseguiran crear vincles de confiança i lleialtat amb els seus clients. Vols ser una d’elles?

Què és la visió artificial

La computer vision, o visió artificial, és la tecnologia que permet analitzar imatges i vídeos amb l’objectiu de crear màquines autònomes, robots i altres escenaris on es necessita la capacitat d’anàlisi visual humana, com el màrqueting predictiu.

Es basa en les tecnologies capdavanteres dels processos de transformació digital, com la Internet of Things, per a capturar imatges o vídeos, i el Deep learning, per a processar-los, reconèixer objectes i establir patrons que permetin la presa de decisions.

Si bé en el sector de la indústria aquesta tecnologia s’aplica, entre altres motius, per a optimitzar la productivitat, millorar la qualitat o reduir costos, la visió artificial també ofereix moltes oportunitats en l’àmbit del màrqueting.

T’has parat a pensar la infinitat d’oportunitats que ofereix la visió artificial en un supermercat, en una fira o en una exposició?

Com la computer vision impulsarà la teva estratègia de màrqueting retail

La intel·ligència artificial ha demostrat ser una tecnologia disruptiva amb un enorme potencial per a transformar i millorar la forma en què s’ofereixen productes i serveis.

Les empreses que aposten per la transformació digital a través de la IA, a més de sumar-se a la innovació, compten amb múltiples oportunitats quant a automatització, personalització i analítica avançada claus per a impulsar una estratègia de màrqueting.

Les possibilitats són múltiples, des de reconeixement facial, seguiment d’usuaris, assistent virtual i chatbots, digital sinage, KPI intel·ligent…

 

Descobreix com Evvo Retail pot donar un gir a la teva estratègia de màrqueting al punt de venda.