shop

Retail stores, el repte per a la supervivència dels supermercats en el futur

Retail stores, el repte per a la supervivència dels supermercats en el futur pròxim

Segons dades del CCR, del 100% de internautes, el 70% visiten ecommerce, però només el 13% efectuen una compra; malgrat això, el comerç electrònic continua amb un imparable ascens i cada cop té més presència. Davant aquest fenomen revolucionari, als supermercats i a les botigues convencionals només els queda una alternativa: renovar-se o morir.

En aquest aspecte, és el moment del retail marketing al punt de venda, per crear relacions de confiança i lleialtat amb els consumidors a través del treball de la customer experience, amb projectes com SuperLab.

Estan els supermercats reaccionant al desafiament de l’ecommerce?

Segons Kantar Worldpanel 2017, la majoria dels consumidors confien més en els supermercats que l’ecommerce, ja que el comerç en botigues online d’alimentació a Espanya representa només un 1’9%. És una dada que malgrat ser inferior, ha crescut exponencialment al llarg dels anys i no ho deixa de fer.

El comerç electrònic ha arribat per quedar-se, i presenta uns beneficis molt esperats pels consumidors: comoditat, ja que les compres es poden fer on i quan el client vol; qualitat i confiança, avalats amb certificats tècnics i bones experiències que fomenten la repetició; i logística de servei d’entrega ràpid.

Retail stores per a crear experiències associades a la compra

Adaptar-se a les necessitats del mercat integrant l’offline i l’online, oferint allò que Internet no pot oferir és la clau de la supervivència. Els consumidors valoren del punt de venda el tracte rebut pels t必利勁
reballadors, la presentació, la qualitat i la innovació de l’espai i dels productes, així com la comunicació i informació de seguretat que reben; però els supermercats han d’anar més enllà.

L’objectiu és que el punt de venda ofereixi el valor afegit que l’ecommerce no pugui oferir, com és la customer experience. Els supermercats han de crear experiències de compra úniques, a través de la personalització, l’ètica i la sostenibilitat, i la tecnologia.

La compra ha de convertir-se en un procés personalitzat a les necessitats, preferències i característiques del consumidor, per tal que gaudeixi d’una experiència interactiva, emocionant i senzilla. La incorporació de la tecnologia ens permetrà considerar l’omnicanalitat de la realitat actual, i alhora millorar aspectes com la gestió dels inventaris i altres processos interns. Tot això, contribuint alhora amb l’estalvi energètic i la reducció d’embalatges i estocs innecessaris.

 

A Evvo Retail estem compromesos amb el futur proper del punt de venda. Ens mantenim a l’avantguarda de les tendències en retail marketing i la innovació, per a oferir solucions en retail d’èxit.

Contacta amb nosaltres per a que el teu client visqui la millor experiència de compra.