shop

Los 3 principales retos del retail para el 2020

Els 3 principals reptes del retail per al 2020

Què conservem de l’any que deixem per al 2020? Què ens ofereix el canvi de dècada? Són dies per a marcar-nos reptes que ens permetin continuar evolucionant any rere any, tenint en compte els nostres valors i l’evolució de la nostra societat.

Aquest 2019 ens ha demostrat que, després de l’auge del ecommerce en el món digital, el retail ha trobat clarament el seu futur: el comerç físic digitalment interactiu. La transformació de la botiga física en un espai interactiu que complementi l’experiència d’usuari és la clau del retail per a aquesta nova dècada.

El comerç físic digitalment interactiu i mediambientalment responsable: el gran repte retail del 2020.

Experiència d’usuari intel·ligent

Les botigues intel·ligents són el futur del màrqueting retail en el punt de venda. Segons un estudi de la consultoria PwC, “L’automatització i la intel·ligència artificial aconseguiran un 14% del PIB mundial l’any 2030″, conceptes que ja són una realitat i dels quals el màrqueting retail s’ha de nodrir per a oferir autèntiques experiències d’usuari.

Amb tecnologies com IoT o RFID, el retail tradicional ha de convertir-se en Retail Tech, sumant la tecnologia en el punt de venda per a oferir un gran valor afegit al consumidor. Al seu torn, aquest paradigma inclou un factor molt important: la ciberseguretat. La protecció digital dels usuaris, de la mateixa manera que la de les empreses, serà més que un imprescindible aquest 2020.

Comerç unificat

La omnicanalidad del nostre consumidor fa inevitable l’existència del comerç unificat. Davant d’un usuari connectat i lliure de presenciar diferents canals, no té sentit que els comerços se centrin en l’online o en l’offline. Segons estudis de Google, de cada 5 compres online, 1 comporta cerques offline, mentre que 1 de cada 3 compres en botiga física ha estat corroborada pel món digital.

La clau està a trobar l’equilibri entre totes dues disciplines, per a oferir una experiència d’usuari a través de tots els canals on es trobi el nostre públic objectiu.

Consciència mediambiental

Quin sentit té pensar en el futur del retail si ens estem carregant la nostra base, el planeta? La sostenibilitat, el respecte al medi ambient i l’economia circular continuaran tenint un gran protagonisme aquest nou any.

El nou sistema econòmic i social, conscient i responsable amb el medi ambient, és una gran aposta per la diferenciació, i alhora per l’ètica i els valors de les empreses.

 

A Evvo Retail ja estem a punt. Ens espera un nou any ple de projectes, que iniciarem amb la il·lusió de pensar que contribuiran a millorar la vida de les persones, en un món més sostenible i solidari.

Feliç 2020.