shop

Tendències en retail màrqueting pel 2018

El sector del retail s’enfrontarà a nous reptes aquest 2018, lany del retail màrqueting. L’experiència de compra del consumidor en el punt de venda es troba en constant innovació, i és imprescindible mantenir-se a l’avantguarda de les noves tendències en aquest tipus de màrqueting estratègic.

Crear un ambient agradable, que s’identifiqui amb la marca, còmode i pròxim al consumidor no és suficient a l’hora d’establir una estratègia retail.

Aquest 2018 les empreses tenen tres grans reptes: l’omnicanalitat, el redisseny de l’experiència de compra tenint en compte l’avenç tecnològic i la hiperconectivitat, i l’analítica de dades.

Tal com explicàvem en el passat article “Retail Màrqueting i la presència online en un món omnichannel” , en un món multiconnectat, l’omnicanalitat pren relleu per imposar-se i convertir-se en un essencial, on el client decideix on, quan i com compra.

La clau d’aquest 2018 serà dominar tots els canals online i offline perquè el client pugui trobar-nos en qualsevol punt del seu procés de decisió. Per aconseguir-ho, a través de la retail intelligence s’efectuarà l’estudi del comportament del consumidor i la interacció a temps real amb ell en funció de la seva conducta.

A través de la retail intelligence podem oferir experiències de compra més personalitzades i així augmentar l’efectivitat del punt de venda. Amb això, la digitalització de l’espai tindrà un pes molt important, com ara a través de sensors que captin el perfil del consumidor, deteccions facials, recomptes de visites a productes, etc.

El redisseny de lexperiència serà imprescindible. Els nous models d’on2off犀利士
ng>, d’identificació del client online per portar-lo a l’offline, o els smarts stores faran que les botigues hagin de tendir cap a la transformació digital, apropant la marca al consumidor a partir d’experiències digitals com la realitat virtual.  En aquest sentit, la tecnologia s’introdueix més que mai per millorar la interacció amb el client, amb mecanismes com els chatbots que aportin funcionalitat a la ubicació del consumidor per donar-li missatges de benvinguda, registrar-ne el seu perfil, oferir-li ofertes puntuals únicament per ell, donar-li recomanacions, entre altres.

L’analítica de dades també es farà molt necessària per a poder definir l’estratègia. A través de diferents eines de creació i gestió del perfil del client, s’analitzarà el seu comportament per tal de crear una experiència de compra personalitzada i diferenciada.

Així doncs, aquest 2018 es preveu un gran camí cap a la hiperconectivitat en retail, en una societat cada cop més competitiva i en constant innovació per a cridar l’atenció al client, i oferir-li una experiència de compra enriquidora i única.

Contacta amb Evvo per adaptar la teva estratègia retail a les noves tendències.