shop

Retail marketing al sector de l’alimentació en un món digital

Amb l’auge de l’ecommerce, l’alimentació i els productes de supermercat s’han quedat a la cua de les compres online. La transformació del consum de l’alimentació, és una tendència que contraposa el comerç electrònic amb el comerç tradicional. Estan els supermercats adaptats al món digital? I per competir en ell?

Segons un estudi de la Monash University d’Austràlia, els supermercats reben millors puntuacions de confiança que altres sectors que són claus en vendes online, per exemple, els que només es dediquen a l’ecommerce.

Els supermercats són els sectors que compten amb més confiança i fidelitat dels consumidors.

A partir de la investigació constant del sector i la innovació tecnològica, l’estudi del comportament dels hàbits de compra del consumidor i l’anàlisi de les tendències retail, des d’Evvo Retail s’ha creat el projecte SuperLab, un supermercat innovador que millora la customer experience a través de les noves tecnologies i el compromís ambiental, unint aspectes de la botiga física i l’online.

Atenció 100% personalitzada, ús i innovació tecnològic i compra ètica, les claus de SuperLab.

 

Tecnologia de futur per a supermercats de present

El que enteníem com a supermercat de futur ja ho és al present, i cal que s’anticipi a la tecnologia de futur, aplicant les últimes tecnologies al punt de venda. L’objectiu és aconseguir el self service per a millorar l’experiència de compra del client.

Botigues sense caixer, aplicacions mòbils pel client i treballadors, pagament automàtic i autopagament, assistents de veu, … Ja són un fet, com també ho són les app mòbils, que permeten que els clients facin la seva llista de compra, generar-los cupons de descompte o localitzar productes al supermercat. En aquest aspecte, també s’utilitzen aplicacions mòbils per a la gestió d’estoc, per a realitzar enquestes de satisfacció a clients, per fer el canvi de preus de les pantalles digitals, etc.

L’evolució de la tecnologia encara té molt a fer, com ara donar un gir amb aspectes com l’escaneig de carrets de compra, els assistents de veu o la gestió de l’inventari a través de robots en hores no laborables.

 

Merchandising per a supermercats

L’objectiu de replantejar el punt de venda amb les últimes tecnologies no deixa de ser el de millorar la taxa de conversió i experiència de compra del client. Per aconseguir-ho, el punt de venda té diferents oportunitats d’impacte, com són:

 

Visual merchandising.

Disseny estratègic de l’interior i l’exterior dels punts de venda per a atraure els compradors, tenint cura dels espais i de la imatge per fer-lo atractiu i que al client se senti a gust. Per exemple, a través de passadissos amples, cartellera original i visible, minimalisme o sensació de comoditat visual, etc.

 

Increment dels punts calents.

Estratègia d’ubicació de productes segons zones calentes i fredes. Els productes de major demanda cal ubicar-los a zones més allunyades de l’entrada per tal de fomentar el recorregut del client a zones de menys freqüència, però gran interès pel punt de venda.

 

Reubicació periòdica de productes.

Fomentar les vendes impulsives a través del canvi periòdic de la ubicació de productes, per tal d’evitar que el client es creï un recorregut visual i per tant no estigui temptat a comprar productes de compra impulsiva.

 

Merchandising sensorial.

Estimular els sentits del client a través de l’olfacte, el tacte, la vista, el gust, l’oïda… creant un ambient agradable pel consumidor i que li provoqui sensacions i necessitats.

 

Contacta amb Evvo Retail i descobreix totes les oportunitats de replantejar el teu punt de venda.