shop

Retail Marketing Evvo Retail

Per a què necessites una bona estratègia de retail màrqueting?

Més del 80% dels consumidors prenen les decisions de compra en el punt de venda; i és que no comprem només productes o serveis, comprem percepcions, confiança i felicitat. Davant un món globalitzat, amb un gran nombre d’empreses, una forta competència en preu, i la important infoxicació i hiperconnectivitat de la societat, el paradigma de venda ha canviat posant relleu la percepció del client i el bon posicionament en el mercat.

El nostre objectiu principal no ha de ser només vendre, sinó fer feliç al nostre client, perquè potser no ens compri avui, però sí ho faci demà. Està comprovat que la felicitat ven més, així que hem de treballar per construir relacions, vendre com a conseqüència, però guanyar la confiança dels nostres clients com a resultat.

El retail màrqueting pretén enfocar la marca al client, perseguint la seva satisfacció com a màxim objectiu per a la fidelització, a través del treball de la bona presència i l’accessibilitat del punt de venda. Volem crear una experiència de compra inoblidable, provocar sensacions de marca perdurables i fer que el client se senti el protagonista del seu procés de compra.

Avantatges i oportunitats del retail marketing

Amb una bona estratègia de màrqueting retail, estimulem els 5 sentits del client durant tot el procés de compra: treballem el reconeixement de la necessitat, l’estimulem per despertar-li el desig a satisfer-la, treballem per ser l’alternativa escollida quan avaluï totes les possibilitats que té, incidim en la seva decisió de compra i el fidelitzem un cop hagi comprat, perquè hi torni i ens recomani.

Alhora a través del retail marketing aconseguim millorar la comunicació entre els diferents agents que intervenen en el procés de venda, humanitzant d’aquesta manera l’empresa i millorant així la relació amb els nostres clients, a través de la credibilitat i la confiança amb la marca.

Donar sentit a qualsevol aspecte del punt de venda, com la imatge, els missatges que intervenen en el procés de compra, els colors, el mobiliari que utilitzem, l’atenció que oferim i com l’oferim, el vestuari del personal, … ens permetrà crear moments positius per tal d’oferir una experiència tant impactant en la ment del client, que sigui difícil que deixi de pensar en nosaltres i no ens tingui com a primera opció.

El màrqueting retail ens permet múltiples possibilitats per aconseguir cridar l’atenció del nostre target. Des d’explicar una història i transmetre la cultura empresarial de la marca en el punt de venda, com explicàvem a La tendència del storytelling al màrqueting retail, fins a les noves possibil犀利士
itats del fenomen de la digitalització, entre d’altres possibilitats que ens ofereix el màrqueting estratègic.

Ha arribat el moment de transformar la teva marca. Contacta amb Evvo Retail per diferenciar-te, atraure i emocionar.

 

Fotografia de Kaylah Otto.