shop

Logística i distribució intel·ligent a l’era del big data

El seguiment de l’inventari i la gestió d’estocs manual és una tasca feixuga i inviable per a empreses que vulguin assolir la competitivitat. L’èxit de la gestió està en la integració de les noves tecnologies per a la localització i administració de l’estoc automatitzat: ha arribat el moment del canvi.

La connexió de dispositius intel·ligents utilitzats pels consumidors amb softwares d’analítica poden generar dades per a millorar el rendiment a temps real de la gestió d’estoc. Es tracta de l’ús del Big Data perquè els negocis puguin determinar situacions a temps real, conèixer el comportament del client, canviar els preus dels productes, crear promocions, personalitzar continguts, etc.

“L’automatització i la intel·ligència artificial assoliran un 14% del PIB mundial l’any 2030″, segons un estudi de la consultoria PwC.

Oportunitats de la gestió destocs intel·ligent

Segons un estudi de l’auditoria i consultoria PwC, l’automatització i la intel·ligència artificial assoliran un 14% del PIB mundial l’any 2030. La seva presència cada cop és més essencial, sobretot davant el fenomen de creixement de les vendes online, que ha obligat a les empreses a replantejar els sistemes convencionals de gestió d’estoc.

Automatitzar aquests processos ofereix grans oportunitats per a la gestió empresarial:

 

Millora del servei al client

Assegurar-nos que podem proporcionar el producte que el client sol·licita, en el temps esperat, millora la competitivitat de l’empresa. Es tracta de dotar la botiga d’una gestió eficient per oferir un servei de qualitat, fent que els productes arribin de manera ràpida i tal com el client espera.

L’automatització ens permet l’analítica de la gestió de l’estoc, controlar el tipus de comandes i tota la informació de les interaccions del producte derivades de l’entorn extern del producte, que ens serveixen per perfeccionar la customer experience.

 

Estalviar gestions i costos

Si reduïm les despeses d’espais, estoc estancat, procediments manualment rudimentaris, etc. aconseguim eficiència i eficàcia al magatzem. Alhora estalviem tasques administratives que requereixen molt de temps, i aconseguim equilibrar vendes i despeses per millorar el rendiment.

Interpretar patrons de comportament i demandes dels clients, és clau per obtenir un millor rendiment operatiu de la botiga.

 

Vendre més

Oferir un servei de qualitat i donar resposta de manera ràpida i eficient ens fa més competitius i facilita que puguem generar més vendes a mig termini. Si venem més, recuperem els diners que vam invertir en l’estocatge per equilibrar vendes i despesa.

Alhora agilitzem tasques com localització de disponibilitats, ordenament, generació de comandes automàtiques, etc. i guanyem eficiència en la gestió.

 

El repte de les entregues Last Mile

El consumidor vol rebre el que compra el més aviat possible i gratuïtament. Arribats a l’era de l’ecommerce, els enviaments es converteixen en un dels aspectes més rellevants per a satisfer al client i oferir-li la millor experiència de compra.

“El 97% de les empreses creuen que els actuals models de repartiment de l’última milla no són sostenibles si s’implementen a gran escala geogràfica”, segons un estudi de Capgemini.

Segons un estudi de l’Institut d’Investigació de Capgemini, el 97% de les empreses creuen que els actuals models de repartiment de l’última milla no són sostenibles si s’implementen a gran escala geogràfica, com tampoc ho és la política d’enviament gratuït, si no disminueixen els costos d’entrega per l’empresa.

A través del desenvolupament de noves tecnologies i models de cadena de subministrament de paquets, cal posar atenció als models de repartiment que millorin l’eficiència i la rendibilitat.

 

► Contacta amb Evvo Retail si has pensat en replantejar l’estratègia retail del teu negoci.