impacte visual merchandising

L’impacte del visual merchandising al punt de venda

La diferenciació i la creativitat són el gran repte de les marques en màrqueting retail. Transmetre emocions a través de la nostra imatge, captar l’atenció  del client a simple vista i portar-lo a l’acció en un ambient agradable és el que farà que la nostra marca sigui l’escollida. El visual merchandising és l’estratègia de màrqueting retail que busca estimular l’estètica del punt de venda per generar sensacions úniques i atraure vendes.

La gran importància del visual merchandising a l’estratègia de vendes és que està estretament lligat al branding de la marca, ja que respon al seu estil i a la seva filosofia. L’objectiu principal és millorar la custom experience del client en el punt de venda i fidelitzar-lo fent-lo sentir còmode en un ambient únic.

L’atmosfera perfecta on viure millor experiència de compra

La bona imatge i la singularitat del punt de venda comencen des dels aparadors, que són els imprescindibles per tal de persuadir i cridar l’atenció en una primera impressió. Malgrat l’impacte comenci externament, aquests no ho són tot i hem de ser coherents amb la resta dels elements del procés de compra. En aquest aspecte, és imprescindible una bona estratègia de contingut que consideri la realitat omnichannel, i tingui en compte tots els canals recorreguts pel client durant la seva custom experience.

El visual merchandising es plasma en la il·luminació de l’espai, la senyalització, el to dels missatges, el color, el packaging, la presentació dels productes, els uniformes dels treballadors, els regals inesperats, les sorpreses agradables …  La clau està en crear un storytelling en el punt de venda que converteixi l’establiment en un concepte, i hi generi una atmosfera on es respirin els valors de la marca, a través de la qual el client hi visqui una experiència de compra emocionant i única.

L’essència de l’empresa al punt de venda

Transmetre la personalitat de l’empresa a través de l’estudi dels aspectes que poden fer aturar el nostre client i entrar al nostre establiment, ens permetrà alhora enfortir la imatge de la nostra marca. El visual merchandising ens permetrà posar-nos a la ment del consumidor a través de temàtiques vinculades a productes i promocions, i que alhora incrementin les vendes.

Per tal d’aconseguir utilitzar la millor estratègia és imprescindible conèixer la nostra empresa, el nostre producte i el nostre client. A Evvo Retail dissenyem, desenvolupem i implementem la teva estratègia de visual merchandising per tal d’impactar i retenir el teu client, en un punt de venda únic.

Contacta amb nosaltres.