shop

La revolució tecnològica de la logística en l’estratègia retail omnicanal

La revolució tecnològica de la logística en l’estratègia retail omnicanal

Hem viscut un moment d’acceleració de tendències. La pandèmia del Covid-19 ha comportat importants canvis i transformacions en el consumidor, cada cop més confiat en la digitalització, i ha impulsat el marketing retail cap a un model de convivència omnicanal, entre l’online i l’offline.

La logística i el retail es converteixen en oportunitats d’inversió i claus per a l’omnicanalitat, en un entorn cada vegada més digital. A aquest paradigma, a més, se li sumen els canvis en els hàbits de consum dels clients que generen nous conceptes logístics, per exemple en la recollida de comandes a través de taquilles (lockers).

Conèixer les necessitats i què vol el client, també en la logística, és essencial per aconseguir omnicanalitat en l’estratègia retail.

La logística forma part de l’experiència de compra del consumidor, i és imprescindible dissenyar un procés d’emmagatzematge, enviament i distribució que consideri tots els canals i els adapti al client. Per exemple, un dels reptes pot ser el disseny propi de l’experiència de compra del consumidor, on el client sigui qui escull quan recollir la compra, on i com.

 

La importància de la tecnologia en la logística i el Last Mile Delivery

L’objectiu de la logística Last Mile és entregar articles de la maner犀利士
a més ràpida i eficient possible, i per fer-ho efectiu, la qualitat en l’entrega és un dels valors diferenciadors claus per a la confiança i fidelització dels clients.

L’expectativa del client és viure una experiència de compra que li permeti adquirir el seu paquet ràpidament i al mínim cost possible.

Per a garantir les expectatives del consumidor quant a entrega ràpida i poc costosa, la tecnologia juga un paper essencial. El repte és aconseguir sistemes que permetin augmentar el volum de paquets, agilitzar les entregues, oferir les màximes garanties i qualitat d’enviament, i sorprendre al client, minimitzant els costos.

El consumidor exigent busca una satisfacció “instantània” i tenir-ho tot a la distància d’un clic.

El client vol el control del seu paquet i la satisfacció ràpida en l’enviament. De fet, un dels beneficis que ens permet la tecnologia és desenvolupar pràctiques que es converteixen en un valor afegit, com poden ser el seguiment en temps real de la ubicació del paquet, així com rebre notificacions de les diferents fases de l’enviament i control de l’arribada.

 

Robòtica i automatització per a una logística eficient

L’automatització i la robòtica són la clau per a una logística eficient, per tal de reduir els costos de processament i alhora augmentar els ingressos empresarials en paral·lel a la satisfacció del consumidor.

Optimitzar operacions, integrar processos, preveure el comportament de la demanda, trackejar entregues, optimitzar inventaris, personalitzar avisos i oferir al client una experiència de compra diferent i única, és la revolució tecnològica de la logística que permeten la robòtica i l’automatització al retail.

 

La tecnologia és la clau per l’impuls del retail i la millora de la logística, i alhora per aconseguir competitivitat, eficiència i diferenciació. Contacta amb Evvo Retail i replanteja la teva estratègia.