shop

Digitalització en el punt de venda

Innovació tecnològica al punt de venda

L’era digital ha transformat profundament la societat actual creant nous escenaris i processos de negoci però, afecta aquest fenomen en el meu punt de venda? La resposta és per suposat.

La transformació digital és un aspecte essencial a considerar en màrqueting retail, ja que hem d’estar a l’avantguarda de les últimes tendències i estratègies davant els nous paradigmes de la societat i del mercat.

Integrar les noves tecnologies a la digitalització de botigues i comerços ens ajudarà a aconseguir crear experiències úniques i canviar i facilitar la vida del consumidor, donant-li un valor afegit i substituint el seu rol de client al d’usuari.

La retail intelligence és un nou repte del sector del retail per fomentar la satisfacció del client, com també la compra per impuls i altres oportunitats, gràcies a la interacció a temps real amb el contingut dinàmic (imatges atractives i canviants, vídeos interactius, textos personalitzats…). Un dels principals beneficis de la digitalització en el punt de venda és la millora de la customer experience durant el recorregut de compra, tan abans d’entrar al nostre espai, com quan el nostre client es troba dins, i fins que hi surt.

 

Transformació digital per a la millor experiència de compra

La transformació digital al punt de venda convertirà l’usuari en el protagonista de la seva experiència de compra, on se sentirà lliure d’interaccionar amb la marca i satisfet de trobar fàcilment allò que necessita o vol.

Eines com les etiquetes RFID, l’screen mirror, els beacons, la realitat augmentada o les ulleres VR, entre altres, són alguns dels gadgets que ens permetran oferir experiències singulars en el punt de venda, i alhora poder oferir promocions, ofertes o novetats personalitzades.  L’objectiu principal és fer inoblidable i captivadora la customer exerience dels nostres clients i alhora afavorir les nostres vendes.

Algunes de les oportunitats que tenim en aquest sentit són les etiquetes RFID o beacons, que permeten conèixer les necessitats i interessos de l’usuari, així com el seu comportament. Són mecanismes que ens permetran connectar la persona indicada en el moment precís, oferint-li el millor missatge i alhora incloure les mètriques corresponents per mesurar-ne l’impacte. Aquest aspecte és essencial per superar el repte de la omnicanalitat, on el client adquireix el que vol en el moment que vol, i com vol.

Els valors afegits de la digitalització ens permetran treballar la fidelització dels clients, podent oferir productes personalitzats, felicitant als consumidors el dia del seu aniversari, millorant els missatges, etc. En aquest cas, l’screen mirror pren un relleu important, doncs és una gran oportunitat per oferir interacció de l’usuari amb la marca, sobretot pel sector de la moda. T’imagines emprovar-te virtualment una jaqueta? O rebre recomanacions de talles, colors o peces ideals pel teu tipus de físic i estil?

Un altre dels grans avenços en la digitalització en marketing retail és la realitat virtual i la realitat augmentada, pel gran impacte que suposen dins el sector i a l’hora de vendre un producte o servei. Les ulleres de realitat virtual són un exemple d’eines revoluc必利勁
ionaries, per permetre des de visualitzar de la forma més realista possible, l’experiència d’un paquet turístic, els diferents espais d’una casa en venda, l’interior d’un automòbil, etc. I que això suposi un valor afegit a l’hora de comprar.

Permetre la interactivitat del client amb la marca i l’espai, així com conèixer el seu comportament i necessitats en viu, són alguns dels grans reptes que ens permet la retail intelligence i que ens ajudaran a diferenciar-nos, poder crear estratègies personalitzades i ser els escollits.

Contacta amb Evvo per transformar digitalment el teu espai.

 

Foto © Peter Kent