shop

Creativitat i innovació en el procés de creació de la flagship Store de moda de Mietis

Quan el disseny de moda traspassa els productes i ho impregna tot. Amb aquesta premissa, l’equip d’Evvo Retail va treballar en un dels projectes més atractius d’aquest 2020 atípic: l’Espai Mietis, per a la firma de moda Mietis de Maria Fontanellas.

Mietis, creada al 2017 i especialitzada en roba i complements fets amb cuir, juga amb la geometria i els colors d’una forma única. La seva flagship store, a més de representar la seva essència, havia de ser un espai creatiu on clients i clientes poden personalitzar el producte que desitgen. Botiga, atelier i espais per exposicions; un projecte de creació de la flagship store que es va fer realitat al febrer d’enguany.

Repte: Combinar l’essència històrica amb l’originalitat dels dissenys Mietis

Un dels reptes de l’Espai Mietis era combinar els elements històrics que presentava l’espai físic amb la sensibilitat i originalitat de les formes de Mietis. El projecte va néixer al barri del Poblenou de Barcelona; una de les àrees barcelonines on existeixen diferents llenguatges arquitectònics, usos i tipologies i zona bressol de les indústries de noves tecnologies (conegut com la 22@) així com escoles i universitats de dissenys.

 

 

Espais creats sobre parets originals

En una distribució on s’hi encabís el concepte flagship Store, atelier i espai expositor, es va anar cercant l’equilibri de nous espais, alguns més “plens”d’elements i d’altres “buits”.

L’Espai Mietis conserva part de les parets originals, respectant el caràcter històric directament lligat a la idiosincràsia del barri. La idea era crear capes superposades i així reflectir el pas de les diferents etapes del temps en aquest espai.

“L’univers de la firma de disseny de moda en pell reflectit en la seva flagship store”

Pel que a la formalització es refereix, es va voler crear un ambient molt pròxim a l’univers de la dissenyadora, utilitzant la forma corba de l’arc com a element plàstic, aplicada també a la claraboia del final de la botiga: una peça important per a potenciar la lluminositat de l’espai.

 


La proposta també tenia com a protagonista la llum. Ella es presenta com un element més i alhora funciona com a separador entre una arquitectura d’obra vista -símbol d’un ahir- i aquest nou filtre format pels 3 arcs. També es van definir les obertures de la zona de l’office i el gran mirall de la zona central. Aquesta forma corba dels arcs pot arribar a percebre’s de diferent manera segons sigui l’angle o la perspectiva amb què s’observi.
Per acabar, la combinació de blocs coloristes i el toc de positivisme i fantasia hi son presents en el mobiliari en aquesta flagship on Fontanellas dona vida a la seva creativitat, a més de ser un espai de trobada i de personalització de jaquetes de pell.

Projecte de ressò internacional

Un projecte que ha acaparat les portades de diaris de renom com El País, La Vanguardia, diari Ara, Time Out; revistes dedicades a l’interiorisme, construcció i decoració com Diseño Interior, Proyecto Contract, AD, Elle Decor, Plataforma Arquitectura, Lifestyle o les internacionals ArchDaily, 90+10 (Argentina), Archello (Països Baixos – Canada), Design Retail (EEUU), Built Environment Channel (Australia), entre altres magazines del sector.