shop

Design thinking. Innovació creativa per a revolucionar el punt de venda

Ja no importa el que venguis, sinó les experiències i les emocions que facis viure als teus clients. L’economia de l’experiència, l’augment de les exigències dels clients i el gran creixement de la tecnologia, fan que el marketing retail s’hagi de reinventar constantment, i hagi de buscar nous models per assolir els seus objectius, tenint com a punt central la satisfacció del client.

Entendre les persones, necessitats i motivacions, i com s’envolten en l’entorn, és la clau per trobar noves oportunitats de negoci. És aquí on apareix el Design Thinking, un procés creatiu d’innovació estratègica, a partir del coneixement de les necessitats de les persones per donar resposta a l’oferta de productes i serveis.

Fases del Design Thinking per a revolucionar el punt de venda

El client i les seves inquietuds són el centre de l’estratègia del Design Thinking en màrqueting retail. Aquest ha d’incloure el pensament creatiu, per idear constantment noves solucions a les habituals i crear experiències de compra úniques i mai viscudes.

1. Empatia i informació. L’objectiu de la primera etapa és posar-nos a la pell del comprador per analitzar totes les seves motivacions, inquietuds i necessitats, i poder-li oferir solucions que el satisfacin. És la fase de recopilació d’informació per poder extreure els aspectes més interessants a tenir en compte i que ens aportaran valor a l’estratègia de màrqueting retail.

2. Concepte i idea. Etapa creativa per crear oportunitats a partir de la informació extreta. És el moment de crear opcions, diferents possibilitats i idees creatives, que ens condueixin al concepte final. Tenim en compte tota la informació extreta en el primer punt per a crear un concepte diferent, potent i únic.

3. Projecte. Plasmem el concepte en projecte. A través de les diferents idees i del concepte final, dissenyem un projecte de marketing retail potent i innovador pel punt de venda. En aquest aspecte, tenim en compte la incorporació de les noves tecnologies, per crear espais que desafiïn el futur.

4. Pilot. En aquesta etapa comprovem que el projecte resultant funcioni, a través d’un prototip, perfeccionant-lo, solucionant possibles errors que apareguin i trobant noves oportunitats per assolir l’excel·lència.

A EVVO Retail creiem en el retail marketing mobilitzador, rellevant i únic. Contacta amb nosaltres si has pensat en repensar i revolucionar el teu punt de venda.

&nbsp樂威壯
;

Imatge: Tim Mossholder