shop

Coronavirus i marketing retail: un repte amb solució estratègica

Coronavirus i marketing retail: un repte amb solució estratègica

Les mesures excepcionals de restricció d’obertura d’establiments després del decret llei del passat 15 de març, estan suposant un important impacte al marketing retail. Els hàbits de compra han estat forçosament canviats a causa dels efectes de la pandèmia del coronavirus, i el gran repte del retail s’ha convertit en adaptar de manera sobtada la seva estratègia, per tal de seguir fidelitzant als consumidors.

Els hàbits de compra del client han canviat de cop. Replantejar l’estratègia davant l’entorn canviant és el nou repte del retail.

El xoc de la pandèmia ha provocat que el consumidor, en un inici, torni a les necessitats més bàsiques de la piràmide de Maslow, consumint principalment productes bàsics, com aquells d’alimentació no perible, d’higiene i neteja. Cal veure més endavant, a mida que avanci la situació d’aïllament, com evoluciona el comportament de compra del consumidor, una vegada es trobi més situat; alguns experts consideren que pot ser que en aquest moment la societat s’interessi per altres tipus de compres.

El #Covid19 pot veure’s com una oportunitat per reinventar-se, i generar propostes de valor que segueixin fidelitzant el públic objectiu.

Cal que les empreses enfoquin aquesta crisi com a una oportunitat per a evolucionar. El consumidor hi segueix sent, per tant cal seguir estant en contacte amb ell, utilitzant principalment la tecnologia i els canals digitals. La clau està en crear noves experiències i seguir estant en contacte amb el consumidor, perquè quan s’hagi habituat a aquest nou estil de vida o quan hagi acabat, ens segueixi trobant.

És l’oportunitat de connectar marca i consumidor davant aquest canvi de context i realitat.

Oportunitats post-coronavirus pel marketing retail

El marketing retail ha de percebre la situació no com un problema, sinó com un repte del qual sortir-se’n a través de l’estratègia. Des d’必利勁
_blank” rel=”noopener noreferrer”>Evvo Retail presentem tres oportunitats sorgides arrel de la pandèmia, per tal de respondre com a marca a aquest nou context i donar un valor afegit a aquesta nova realitat.

Crear novetats i emocions

És moment de potenciar la creativitat i readaptar-se a la nova situació, creant estratègies que captin l’atenció als consumidors aïllats de la societat. Davant una situació insòlita, l’oportunitat és crear quelcom diferent que ens faci rellevants.

Les marques tenen l’oportunitat d’empatitzar amb el consumidor i d’actuar per millorar la vida de les persones: ajudar-los a adaptar-se a la nova situació i recolzar-los en el canvi de comportament, aportant-los noves solucions i serveis.

La digitalització com a prioritat

El retail no alimentari i de primera necessitat ha d’aprofitar el canal digital per mantenir-se en contacte amb els clients, aportant-los valor i continuant desenvolupant estratègies de fidelització, per no deixar d’estar a la seva ment.

Davant la incertesa de la crisi, molts empresaris/es han vist en el comerç digital la porta d’ingressos per sobreviure, i alhora una oportunitat per potenciar el seu creixement digital.

Crear estratègies centrades en el consumidor

Més que mai, cal crear estratègies que mostrin el compromís de la marca amb el consumidor i humanitzin l’empresa. En aquest aspecte, cal tenir en compte l’entorn i el context que es troba el consumidor, i oferir serveis adaptats a l’aïllament, que tinguin en compte les necessitats actuals i que garanteixin seguretat (per exemple, en les entregues a domicili).

L’atenció al client ha de ser exquisida. Cal potenciar l’impacte positiu en aquest moment d’incertesa, de manera que el consumidor no es trobi desemparat a la seva llar.

 

Amb la incertesa de l’actualitat, és important que les empreses responguin amb agilitat, per tal de crear estratègies que facin front a aquesta nova etapa; dissenyin plans considerant temps de recuperació llargs, i contemplin diferents escenaris, per tenir-ho tot sota control.

L’error? Caure en la passivitat i desaparèixer del mapa del consumidor. Contacta’ns i replanteja la teva estratègia retail.