shop

Les 4’R del Retail Màrqueting

Els canvis constants en el món del marketing fan que sigui essencial una adaptació continua de l’estratègia de màrqueting retail. El marketing estratègic ha hagut d’incorporar nous paradigmes, com la receptivitat de les empreses als compradors, per replantejar-se d’acord amb la nova realitat. És aquí on apareixen les 4’R del retail màrqueting, quatre conceptes imprescindibles en el procés de compra.

El nou escenari actual ens fa entendre la compra com un procés format per diferents etapes, no només com una sola acció. Aquesta neix fruit de la necessitat o desig cap a un producte o servei per part del client, i evoluciona a través d’un món multiconnectat i omnichannel.

El client escull on comprar en funció d’un munt de factors (la facilitat, la proximitat, la qualitat del producte, el preu, etc.), havent avaluat les diferents opcions i escollit la que considera que satisfà millor les seves expectatives. És en aquest punt quan les 4 R del retail màrqueting prenen sentit, ja que treballen el procés post compra.

Les 4 claus del retail màrqueting són la relació amb el client, la rellevància, la recompensa i la reducció de costos.

 

Relació amb el client

Fidelitzar el nostre client i establir una relació amb ell és imprescindible perquè més tard torni. Es tracta de crear una estratègia que ens ajudi a retenir els nostres clients, a través de la satisfacció i el valor afegit. Per aconseguir-ho cal seguir l’usuari durant el seu procés de compra, captar les seves necessitats, oferir-li solucions del seu interès i mantenir-hi un diàleg, així com redissenyar la seva experiència de compra i fer-la única.

Cal que ens fem amics dels nostres clients, els cuidem i tinguem com a objectiu la seva satisfacció. En aquest sentit, són molt interessants les estratègies d’atenció al client, el màrqueting de continguts a través del qual els fem sentir especials i els capt必利勁
ivem; la presència de la marca als seus canals habituals i la personalització dels nostres missatges.

 

Rellevància

Les emocions tenen un poder de decisió molt important, condueixen a l’acció i generen vincles. En el procés de compra, el client s’ha de sentir el protagonista de l’estratègia de promoció del producte; ha de notar que respon al seu interès i que s’ha creat en especial per a ell.

Ignorar la realitat i deixar d’escoltar és un error que no podem cometre. El client vol sentir-se important, rebre atenció i ajuda constant, i saber que adquireix el millor producte o servei adaptat a ell. La publicitat és una de les eines que permet que els nostres productes o serveis generin sentiments, de la mateixa manera que la distribució dels espais en el punt de venda.

 

Recompensa

Si vols que el teu client torni, dona-li una recompensa. Ens encanta rebre detalls i regals, així que fer content al client premiant-lo amb algun regal o descompte farà que ens mantingui dins les seves preferències.

Aquesta també és una manera de agrair-li el fet d’haver-nos escollit a nosaltres, i contribuirà a establir la relació tant important entre client i marca.

 

Reducció de costos

Facilitar al màxim qualsevol punt del procés de compra ens ajudarà a mantenir-nos a la ment del consumidor.

Entenem reducció de costos al fet de simplificar i fer que durant i després de l’experiència de compra es respiri tranquil·litat i confiança. En aquest aspecte també es considera la reducció de despeses del tipus econòmic, en el sentit que el client no perdi temps ni diners per culpa de la marca i que per tant vulgui tornar a nosaltres.

 

Amb tot, cuidar qualsevol detall per tal que l’experiència de compra sigui la millor, fins a convertir-se com en un moment d’oci pel client. Contacta amb l’equip d’Evvo Retail per a crear la teva estratègia de màrqueting retail.